Ce este o vitamina sintetica?

O vitamina sintetica este o vitamina obtinuta in laborator, din ingrediente chimice, pe cale de sinteza. In final, vitamina va avea formula chimica identica cu cea a vitaminei intalnite in natura. Este facuta sa mimeze actiunea normala a vitaminelor in corp, dar, ii lipsesc alti factori care ajuta la transportul lor in interiorul celulei, la integrarea lor in procesele celulare. In acelasi timp, nu poate fi utilizata de catre corp la fel ca versiunea naturala. Vitaminele, izolate de alti cofactori, nu intotdeauna pot fi identificate cu usurinta de catre organism si utilizate, ci de multe ori sunt fie eliminate, fie depozitate pana cand organismul fabrica nutrietii necesari utilizarii lor. Fiind obtinute in laborator, sunt golite de orice alte minerale, enzime si alte vitamine, care o fac mai biodisponibila.

 

Vitamina naturala

Se obtine din surse naturale, ca si complex de vitamine, enzime si minerale care influenteaza modul in care corpul identifica si foloseste acea vitamina. Are nu numai o formula chimica, ci si o specificitatea biologica, ea fiind recunoscuta astfel de celulele organismului.

Sa luam exemplul vitaminei C.

Forma ei naturala este de isomer D. ( forma dextrogira – in spatiu, are un brat orientat catre dreapta).

Când este sintetizată chimic, se obține un amestec 1:1 de izomeri D și L( forma levogira – o forma in oglinda a formei D) Organismul nostru folosește doar forma D, așadar sursele naturale oferă o substanță 100% eficientă, în timp ce forma de sinteză ar putea să fie de fapt doar în jumătate de doză.
Pe de alta parte, de obicei vitamina C este prezenta in comprimate ca si acid ascorbic, sau ascorbat.
Acidul ascorbic nu este vitamina C. Reprezinta inelul exterior care serveste ca o carapace de protectie pentru tot complexul vitaminei C la fel cum coaja de portocala protejeaza fructul. Vitamina C adevarata care se regaseste in fructe sau legume contine urmatoarele componente: rutina, bioflavonoizi (vitamina P), factor K, factorul J, factorul P, tirosinaza, ascorbinogen, acid ascorbic. Cand inghitim doar acidul ascorbic din vitamine sintetice, corpul nostru trebuie sa adune nate

toate celelalte componente ale complexului vitaminei C din tesuturi pentru a-l utiliza. In cazul in care organismul nu are rezerve adecvate pentru aceste componente, acidul ascorbic nu ofera beneficiile pentru sanatate ale intregului complex de vitamina C. Dupa ce circula prin organism, acidul ascorbic neutilizat este eliminate prin urina.

 

Suplimentele Vet`s Best

Vet`s Best, marca recomandata de catre medicii veterinari, foloseste doar ingrediente naturale si sigure in compozitia produselor sale.

Veterinarul din spatele conceptiei Vet’s Best: Dr. Dawn Thomas

Dr. Dawn Curie Thomas, s-a nascut intr-o familie de oameni de stiinta. Mama sa a explorat resursele naturale cu mult inainte de a deveni o moda. Experienta a invatat-o pe Dr Dawn Curie Thomas, ca multe din medicamentele pe care le prescria pentru insanatosirea animalelor, aveau efecte colaterale puternice si nedorite. Si-a indreptat atentia catre solutii mai naturale, iar in 1980, a inceput sa cerceteze si sa formuleze retete dovedite a fi eficiente. Retetele ei stau la baza dezvoltarii liniei de produse Vet’s Best.

In fiecare produs, iubitorii de animale, vor gasi 25 de ani de experienta si dedicatie pentru o ingrijire naturala a animalelor lor.

Suplimentele alimentare Vet`s Best, contin vitamine si minerale naturale obtinute din uleiuri, extracte de plante, pudra de radacini din plante si ficat deshidratat. Ingrediente generale:

  • Ulei din seminte de in – ajută la menținerea nivelului normal al colesterolului și al
    trigliceridelor, ajută la menținerea în parametri normali a tensiunii arteriale, accelerează arderea grăsimilor și utilizarea acestora ca sursă de
    energie, reduce radicalii liberi (efect antioxidant)
  • Pudra de varec – este o alga bogata in minerale – calciu, magneziu, fier. Contine iod.
  • Pudra de radacina de brusture – indicat in afectiuni ale pielii, bacteriostatic, antifungic, antiinflamator, trofic si antipruriginos cutanat
  • Pudra de coada calului – bogata in minerale ( in mod special in siliciu), flavonoide, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului steric, linoleic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C
  • Pudra de valeriana – recunoscuta pentru proprietetile sale calmante
  • Drojdie de bere – pentru vitamine din grupul B
  • Chlorella – o alga verde bogata in minerale, vitamina B12 si vitamina E
  • Lecitina din pudra de boabe de soia
  • Pudra de radacina de turmeric – agent antiseptic, antibacterian si antiinflamator
  • Pudra de boswelia – pentru tratarea osteoartitei si durerea asociata ei
  • Extras de rozmarin
  • Acid hialuronic
  • Triptofan